Hjemmearbejdsplads i en coronatid

0
342
kontorstole

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der er efterhånden mange både ansatte i landet både i offentligt- og privat regi, der er blevet hjemsendt i længere perioder pga. covid-19. Flere og flere arbejdssteder lægger også mere og mere op til, at medarbejderne kan arbejde hjemmefra pga. den fleksibilitet, det medfører.

Hvis du arbejder hjemmefra, så kan du med fordel læse med her. Du vil blive præsenteret for nogle gode råd til, hvordan du kan indrette dig med din dit hjemmearbejde, så du mindst muligt får følgegener af arbejdet.

Følgegener af arbejdet – det kan hurtigt opstå

Det kan hurtigt ske, at du oplever følgegener af dit arbejde, hvis du ikke er indrettet korrekt i forhold til dit arbejde. Det har stor betydning for dit arbejder, også fremadrettet hvis du i længere perioder arbejder uden at tænke over dine arbejdsstillinger. Det er ofte ikke det første, man lige tænker over, når alle bliver hjemsendt pga. en pandemi.

Nu er situationen der, hvor coronaen igen har udviklet sig, og det kan vare endnu nogle måneder, før situationen igen eventuelt vender. Derfor er det væsentligt at tænke over dine arbejdsstillinger, så du ikke får følgegener. Der kan opstå forskellige følgegener såsom ondt i ryggen, ondt i nakken og hovedpine som følge af dårlige arbejdsstillinger.

Få bedre arbejdsstillinger og mindsk følgegenerne

Når du skal have optimale arbejdsstillinger, handler det i første omgang om, hvordan du sidder. Vælg et bord, der passer i højden eller alternativt et hæve- sænkebord, så du kan indstille bordet korrekt.

Køb dernæst en kontorstol, så du kan sidde ergonomisk korrekt med eventuel lændestøtte, muligheder for justering i højden og vinklen på ryglænet. Se mere hos iStol. Med bord og stol, der passer i højden, kan du komme rigtigt langt. Meget mere behøver ikke, for at du kan sidde i lang tid uden gener.