Hvor kan du finde din kommende knivsliber?

0
880

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Når du bruger din kniv til at skære igennem et element, slider det en smule på knivens spidse blad. Så efter du har skåret med kniven tilstrækkelig gange og oplever, at kniven ikke har helt samme skæreevne, er det tid til at få slebet den, så den igen er i stand til at skære godt. Det er naturligvis forskelligt fra kniv til kniv, hvornår den får brug for en slibning, men alle knive vil på et givent tidspunkt blive slidt så meget ned, at de behøver en slibning for igen at virke optimalt. Som hovedregel siges det, at knive af hård stål holder deres skarphed længst, men til gengæld er de også langt sværere at få slebet, når det er tid til det. Af den årsag findes der ikke kun en men mange forskellige knivslibere på markedet, som hver i sær er beregnet til bestemte knivtyper afhængigt af kvalitet, ståltype, hårdhed og så videre. Så er det tid til, at dine knive skal have en slibning?

Som førnævnt findes der mange forskellige knivslibere. Der er eksempelvis strygestålet af stål, som er lavet af stål. Denne knivsliber sliber dog ikke selve kniven, men retter i stedet knivens æg ud. Når æggen er rettet ud, vil du opleve, at din kniv virker skarpere og bedre. Der er også diamant strygestålet, som er designet til at slibe knive af utrolig hårdt stål. Derudover findes der shinkansen slibere, som er blevet ret populære i løbet af det seneste stykke tid. Det skyldes formentlig, at de er nemmere at anvende end nogle af de andre knivslibere, fordi kniven blot skal trækkes igennem selve sliberen.

Så hvis du synes, at det er tid til at få slebet alle dine knive, kan du finde et stort udvalg på knivblokken.dk. De har blandt andet alle de tidligere nævnte typer af knivslibere.