Sådan finder du tøj der klæder dig

0
235

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Mange kender problematikken, når man er ude at shoppe, ved man ikke hvad der vil klæde en. Det kan ende i, man laver fejlkøb, og er nødt til at returnere. Det kan i længden blive træls og frustrerende. Derfor er er det kun en fordel at kende sin egen kropstype, og hvad man ser bedst ud i. Det handler ikke om at klæde sig efter ens størrelse, men efter sin kropstype.

De forskellige kropstyper

Hvis du er pæreformet, som karakteriseres med flad mave, mindre bryster og større ben, skal du skabe fokus på din overkrop. Det klæder din kropstype at gå efter bluser der sidder tæt, og har bådudskæring, det får dig til at se mere symmetrisk ud. Er du den omvendte trekant, altså har du brede skuldre, små bryster, smalle hofter og slanke ben. Så vil det vil klæde dig med spinkle stiletter, tynde nederdele, bluser hvor der sker lidt fx frynser og bukser med lige ben. Har du store bryster, smal talje og brede hofter, er du højst sandsynligt timeglasformet. Du kan fremhæve din kropsform ved at have tætsiddende, gerne lange, kjoler og nederdele og bluser med store halsudskæringer. Generelt set ser du godt ud i tøj der fremhæver din talje. Hvis du er æbleformet, små-medium bryster, mave større end brysterne og en fladere bagdel. Skal du gå efter lange bluser med stor v-hals og rynkeeffekter, og underdele der sidder helt tæt foran og sko med kilehæle.

Uanset størrelse er der noget tøj for dig

Lige meget om du bruger størrelse xxs eller xxl, findes der tøj til dig. I de fleste butikker kan man efterhånden finde tøj i et bredt udvalg af størrelser. Der er dog også butikker og webshops udelukkende med tøj til store kvinder, og der findes selvfølgelig også nogen, hvor der kun er tøj til de petite.